Big Magic – Elizabeth Gilbert

Norwegian: Ekte Magi

Published: 22 september 2015

Genre: Nonfiction, Self help

Pages: 288

Rating: ♥♥♥♥

244530821

English:

A book by the same author as Eat, Pray, Love. A beautiful book about the magical world of creativity. And the creative process she calls Big Magic.

The book is about finding creativity, to make creativity a part of your life, and dare to be creative. She also writes about things from her own life, and small stories or events that she has been told from friends and other people. It was these stories that were my favorites.  

I learned to dare to be creative, regardless of the end result. And it is not the end of the world if it is not perfect the first time or second time, or never. Just do it because it gives you happiness to create something. Trust myself and not be afraid.

I think she sometimes repeat herself  in the book. But the stories and her views about things was worth reading, and I learned a lot. And it made me think a lot about how I think about myself and my creativity. The message is something I will bring with me into the future. I recommend reading this book especially if you are a creative person, or wants to be.

“Do you have the courage to bring forth the treasures that are hidden inside you?” (s9)

Norsk:

En bok fra samme forfatter som Eat, Pray, Love. En vakker bok om kreativitetens magiske verden. Og den kreative prosessen som hun kaller Big Magic.

Boken handler om, å finne kreativiteten, å ha et liv med kreativiteten og å tørre å være kreativ. Hun skriver også fra sitt eget liv og små historier eller hendelser som hun har hørt fra venner eller andre personer. Det var disse fortellingene som var mine favoritter.  

Jeg lærte å tørre å være kreativ, uansett sluttresultatet. Og det gjør ingenting om det ikke er perfekt den første eller andre gangen, eller aldri. Bare gjør det fordi det gir deg glede å skape noe. Klare å stole på meg selv og ikke være redd.

Jeg synes hun gjentar seg en del. Men fortellingene og synspunktene hennes var boka verdt å lese, og jeg lærte mye. Den er veldig enkelt å lese og ikke veldig lang. Og budskapet er noe jeg kommet til å tenkte på og ha med meg i fremtiden. Jeg anbefaler å lese denne boka, spesielt om du er kreativ eller vil være det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s